Ben jij de beste meeting- of eventlocatie van Nederland?
Het proces van de Nationale Meeting Award 2020 uitgelegd.De Nationale Meeting Awards worden 16 maart 2020 voor de vijfde keer in de historie uitgereikt. Deze algemene, onafhankelijke prijs is bestemd voor de beste meeting- en eventlocaties van Nederland die uitblinken in kwaliteit, gastervaring en ondernemerschap.

Alle locaties in Nederland die verhuurd worden voor een meeting of event kunnen kosteloos deelnemen.

We volgen het proces van een locatieselectie voor je volgende meeting of event:

 • Stap 1: Online oriëntatie& aangedragen locaties uit je netwerk
 • Stap 2: Telefonisch contact, website bezoek& offerte
 • Stap 3: Locatiebezoek

Wat wordt meegenomen in de beoordeling?

 • Expertbeoordelingen en gastervaringen (alle locaties)
 • Beoordeling van je website en je offerte (top 20)
 • Telefoongesprek over een vergadering of bijeenkomst (top 20)
 • Bezoek en interview door een onafhankelijk jury (top 10)

In totaal zijn er 3 ronden waarin je per ronde punten kunt scoren. De locatie met de meeste punten per categorie na ronde 3 is de winnaar van de Nationale Meeting Award.
Het proces van de Nationale Meeting Award (NMA) kent in 2020 de volgende stappen:Alle meeting & eventlocaties in Nederland kunnen deelnemen aan de Nationale Meeting Award. Er is geen financiële toetredingsdrempel. Nieuw in de editie 2020 is dat deelname gaat op basis van voordracht (zie uitleg ronde 1). De NMA kent vijf categoriën, onderverdeeld in maximale capaciteit in theateropstelling van de grootste zaal.  Op basis van capaciteit wordt je ingedeeld in 1 van de 5 categorieën:

 • categorie S (capaciteit tot 25 personen)
 • categorie M (capaciteit tot 100 personen)
 • categorie L (capaciteit tot 250 personen)
 • categorie XL (capaciteit tot 500 personen)
 • categorie XXL (capaciteit vanaf 500 personen)


De winnaar wordt bepaald aan de hand van de hoogste totaalscore. Die totaalscore wordt behaald in drie rondes:

 1. Ronde 1A: Nominatie op basis van voordracht door geselecteerde experts uit de branche (10 locaties per categorie)
  Ronde 1B: Nominatie op basis van gastervaring en ervaring van boekers (10 locaties per categorie)
 2. Ronde 2: Kwaliteitsmeting website + mystery call en aanvraag van offerte van locaties uit de top 20 per categorie uit ronde 1
 3. Ronde 3: Locatiebezoek top 10 per categorie

Bovenstaande elementen lichten we hieronder nader toe. Ronde 1: Eerste selectie van locaties op basis van voordracht door experts en ervaring van opdrachtgevers
Tijdens de eerste ronde worden per categorie twintig locaties geselecteerd (in totaal honderd voor alle categorieën). 

Tien locaties worden genomineerd op basis van voordracht door geselecteerde experts uit de branche (aangewezen door de organisatie). Elke expert mag per categorie maximaal vijf locaties aandragen. De rangschikking van de experts worden anoniem toegevoegd aan het scoremodel. De tien locaties met de meeste punten per categorie gaan door naar ronde 2.

De overige tien locaties worden geselecteerd op basis van gastervaring en ervaring van boekers. De professionele markt van meeting- en eventplanners, management-assistenten, organisatoren en deelnemers bepalen jaarlijks deze tweede top 10 per categorie. Voor de rangschikking wordt gebruik gemaakt van het scoremodel van reviewplatform MeetingReview. Klik hier voor de actuele tussenstand

Beoordeel nu jouw favoriete locatie
Dus behoor jij tot bovenstaande doelgroep en heb je een geweldige ervaring met een locatie die je de kans wilt geven om een Nationale Meeting Award te winnen, beoordeel deze dan (anoniem) via MeetingReview.

Je mag meerderde locaties beoordelen. Sterker nog, iedere volgende beoordeling die je deelt is onderdeel van je weging. Een beoordeling van een ervaren reviewer krijgt namelijk een hogere weging dan een beoordeling van een reviewer met 1 review. 

Staat de locatie op 1-1-2020 in de top 10 van zijn categorie dan is deze verzekerd van deelname aan ronde 2 van de Nationale Meeting Award.


Ronde 2: Kwaliteitsmeting 
In de tweede ronde volgt een kwaliteitsmeting die bestaat uit twee onderdelen. Als eerste wordt via de onafhankelijke websites Webscore AI en Google PageSpeed Insights de website van elke locatie beoordeeld. Belangrijke criteria zijn aantal bezoekers, mobielvriendelijkheid en snelheid. 

Vervolgens wordt er bij elke locatie telefonisch een offerte opgevraagd en beoordeeld. Hiervoor is de organisatie een partnership met Mystery Review aangegaan. Mystery Review is specialist op het gebied van onderzoek naar klantbeleving en daarom de aangewezen partij om de mystery calls en offerte aanvragen te verzorgen en beoordelen. De tien locaties per categorie die op basis van de eerste en tweede ronde de meeste punten hebben behaald, gaan door naar de derde en laatste ronde. 


Ronde 3: Jurybeoordeling 
De derde ronde staat in het teken van de jurybeoordeling. Elke categorie kent een eigen jury van drie vakprofessionals. Als eerste beoordeelt elk jurylid de website van de locatie.

Vervolgens worden de tien locaties per categorie door de drie juryleden bezocht voor een interview én inspectie van de locatie. Deze bezoeken vinden plaats tussen 10 februari en 11 maart 2020

Op basis van het juryoordeel worden er opnieuw punten toegekend. Alle punten per ronde worden omgezet in percentages. De winnaar per categorie is de locatie die na drie rondes het hoogste totaalpercentage heeft. 


Verantwoording puntentelling & proces
De Nationale Meeting Award is een onafhankelijke prijs. De organisatie hecht er dan ook grote waarde aan om open en transparant te zijn over zowel het proces als de puntentelling hoe de winnaars tot stand komen. De verantwoording voor beide processen vind je hieronder


Award uitreiking
Op 16 maart 2020 zullen tijdens een feestelijk kennisevent bij Novotel Amsterdam Schiphol Airport de winnaars bekend worden gemaakt door de jury en per categorie de awards worden uitgereikt aan de vijf beste meeting- en eventlocaties van dit jaar.  
Reacties deelnemers voorgaande edities van de Nationale Meeting Award 


Pieter Aalbers, Muntgebouw Utrecht: “Het legt je bedrijf tegen een serieuze en professionele meetlat”

“Opvallend bij de Nationale Meeting Award was de professionele en objectieve jurering vanuit verschillende gezichtspunten. Dit geeft je als ondernemer veel inzicht in je eigen bedrijfsvoering en waar je je nog verder in kunt verbeteren en/of onderscheiden. Aan de hand van de juryrapporten is het ons nog duidelijker geworden waar onze kansen liggen. Die gaan we volop ontwikkelen en bovenal financieren. Maar het proces is voor ons ook een bevestiging geweest dat we de goede weg zijn ingeslagen wat betreft waarde toevoegen, blijven verrassen en inspireren.”

Hoewel Muntgebouw Utrecht de Award uiteindelijk niet won, heeft Aalbers zeker geen spijt van hun deelname. “Omdat we al een goede reviewscore hadden en vervolgens ook nog eens een finaleplaats wisten te bemachtigen, hoeft een opdrachtgever zeker niet te twijfelen aan de kwaliteit die wij leveren. Maar het heeft vooral trots en zelfvertrouwen gebracht. Dat neem je mee in in de verkoopgesprekken. Het kan wellicht dat laatste zetje zijn om de opdrachtgever te doen besluiten om voor onze locatie te kiezen. De honderden reacties uit de markt waren in ieder geval erg positief. Je staat met de finaleplaats toch weer heel even in de schijnwerpers en dat biedt de perfecte kans om te laten zien welke groei we hebben doorgemaakt in de afgelopen jaren.” 


Diana Bartels, Bilderberg Europa Hotel Scheveningen: “Bekroning op de inzet van ons team”

“Wij hebben de organisatie als prettig ervaren. Zowel de reviews van onze gasten als de onafhankelijke jury zorgen voor een eerlijk oordeel. Ook de combinatie van het kennisevenement en de uitreiking hebben wij als positief ervaren. De award zelf is voor ons een bekroning op de inzet van ons gehele team. Ook heeft het dankzij de gegenereerde publiciteit meer zichtbaarheid gecreëerd voor onze locatie binnen de branche.”

Bilderberg Europa Hotel ontving na het winnen van de award zeer positieve reacties van gasten en stakeholders. “Men vindt het een prijs die we ook echt verdienen! Bovendien is zo’n award natuurlijk een mooie USP voor onze salesafdeling. We merken dat het ‘enthousiasme’ van opdrachtgevers bij een offerte wordt vergroot wanneer we melden dat het Europa Hotel tot de beste meetinglocatie van 2018 behoort. Deelname aan deze onafhankelijke prijs is dan ook zeker een aanrader. Binnen onze hotelketen Bilderberg is het echt een punt van aandacht!” 

 


Organisatie
 


Preferred suppliers