Ben jij de beste meeting- of eventlocatie van Nederland?


Nationale Meeting Award editie 2020

Wil je ook een gooi doen naar de Nationale Meeting Award? Zorg dan dat je voor 31 december 2019 kwalificeert voor ronde 1. De minimumeis voor kwalificatie is ten minste 10 geregistreerde reviews in de laatste 4 jaar op MeetingReview.com. Deelname is gratis. Voor meer informatie over deelname editie 2020 klik hierEditie 2019


Inschrijven voor de Nationale Meeting Award editie 2019 is niet meer mogelijk! De deadline hiervoor was 31 december 2018.


De Nationale Meeting Award wordt 11 maart 2019 voor de vierde keer uitgereikt. Deze algemene, onafhankelijke prijs is bestemd voor de beste meeting- en eventlocatie van Nederland die uitblinkt in kwaliteit, gastervaring en ondernemerschap.

Er zijn vijf categorieën waarin deelgenomen kan worden, welke zijn ingedeeld op basis van de maximale capaciteit van de grootste zaal (in theateropstelling) van een locatie;

 • categorie S (capaciteit tot 25 personen)
 • categorie M (capaciteit tot 100 personen)
 • categorie L (capaciteit tot 250 personen)
 • categorie XL (capaciteit tot 500 personen)
 • categorie XXL (capaciteit vanaf 500 personen)


Deelname aan de Nationale Meeting Award is gratis. De winnaar wordt bepaald aan de hand van de hoogste totaalscore. Die totaalscore wordt behaald in 3 rondes:

 1. Ronde 1A: Toetsing op kwaliteit en ondernemerschap (aan de hand van online survey) + Ronde 1B: toetsing op gastervaring (op basis van reviewscore op MeetingReview)
 2. Ronde 2: Interviews top 10 per categorie door vakjury
 3. Ronde 3: Locatiebezoek top 3 per categorie

Bovenstaande elementen lichten we hieronder nader toe. 

Ronde 1: Toetsing op kwaliteit en ondernemerschap aan de hand van online survey (nieuw!) i.c.m. toetsing op gastervaring (op basis van reviewscore op MeetingReview)

De eerste ronde van de Nationale Meeting Award bestaat uit twee onderdelen. Nieuw dit jaar is een online survey die deelnemende locaties moeten invullen. De vragen in deze survey toetsen de kwaliteit en het ondernemerschap. Aan elke vraag wordt een aantal punten toegekend. De vragenlijst is openbaar en kun je hier inzien (let op, dit is niet de eigenlijke survey).

Tevens moeten de deelnemers aan hun online reputatie werken door minimaal tien geregistreerde reviews in 2018 via MeetingReview te verzamelen.

Deelnemen aan de eerste ronde kan tot en met 31 december 2018. Op 1 januari 2019 worden de scores van beide onderdelen van ronde 1 bij elkaar opgeteld. De tien locaties met de hoogste score per categorie gaan door naar ronde 2 (50 in totaal). Klik hier voor de uitslag van ronde 1

Ronde 2: Interviews top 10 per categorie door vakjury (nieuw!)

Voor de tweede ronde worden de vijftig locaties die in ronde 1 de meeste punten hebben behaald, in januari 2019 uitgenodigd voor een interview met een vakjury bestaande uit ervaren congres- en eventmanagers. Op basis van de interviews kent de jury punten aan de deelnemende locaties toe. De totaalscore van ronde 1 en ronde 2 bepalen vervolgens de top 3 per categorie. Ook deze ronde is nieuw dit jaar.

De interviews zullen plaatsvinden op donderdag 24 januari (categoriën S, M & L), maandag 4 februari (categorie XL) en woensdag 6 februari (categorie XXL) in Hotel Carlton President in Utrecht.

Ronde 3: Locatiebezoek top 3 per categorie door vakjury

In de derde ronde krijgt de top 3 per categorie (15 locaties in totaal) in februari 2019 nog een bezoek van de vakjury. De jury zal de locaties aan een inspectie onderwerpen. Opnieuw wordt er gelet op ondernemerschap, kwaliteit en gastervaring. De jury kent aan de hand van deze bezoeken opnieuw punten toe. Per categorie wordt de locatie met de hoogste totaalscore uit ronde 1, 2 en 3 de winnaar van de Nationale Meeting Award.

Alle beoordelingen worden omgezet in een puntentelling die in een transparant scoremodel wordt bijgehouden. Dit scoremodel wordt na afloop van elke ronde op deze website gepubliceerd.


11 maart uitreiking Nationale Meeting Award
De uitreiking van de Nationale Meeting Award zal worden gecombineerd met een kennisbijeenkomst en zal plaatsvinden op 11 maart 2019 bij Postillion Convention Centre Amsterdam.


Belangrijke informatie en data: 
 • Je deelname aan de Nationale Meeting Award start met het invullen van de online survey in ronde 1A. Het invullen van de survey kan tot en met 31 december 2018. (Let op deelname aan deze editie is niet meer mogelijk)
 • Tevens moet je op 31 december 2018 ten minste 10 geregistreerde reviews hebben in 2018 op MeetingReview (ronde 1B). Ben je als locatie nog niet actief op MeetingReview, klik hier voor meer informatie over registratie op MeetingReview.
 • Op 1 januari 2019 worden de scores van beide onderdelen (1A+1B) van ronde 1 bij elkaar opgeteld. De 10 locaties met de hoogste score per categorie gaan door naar ronde 2. (klik hier voor de uitslag van ronde 1)
 • Voor ronde 2 worden per categorie de tien locaties die in ronde 1 de meeste punten hebben behaald uitgenodigd voor een interview met een vakjury in januari 2019. Op basis van de interviews kent de jury punten aan de deelnemende locaties toe.
 • De totaalscore van ronde 1 en ronde 2 bepalen vervolgens de top 3 per categorie.
 • In de derde ronde krijgt de top 3 per categorie in februari 2019 bezoek van de jury. De jury kent aan de hand van deze bezoeken opnieuw punten toe.
 • Per categorie wordt de locatie met de hoogste totaalscore uit ronde 1, 2 en 3 de winnaar van de Nationale Meeting Award.
 • 11 Maart 2019: uitreiking van de Nationale Meeting Awards bij Postillion Convention Centre Amsterdam.
 

Deelnemen Nationale Meeting Award editie 2019 (Niet meer mogelijk!)

Ben jij enthousiast geworden naar aanleiding van bovenstaande informatie en verdient jouw locatie de titel van beste meeting- en eventlocatie van Nederland? Start dan nu direct met de online survey in ronde 1 en wie weet sta jij 11 maart 2019 met de Nationale Meeting Award in je handen.

De deadline voor het invullen van de survey en het verzamelen van minimaal tien reviews via MeetingReview is 31 december 2018. De Nationale Meeting Awards worden 11 maart 2019 uitgereikt.


Reacties deelnemers Nationale Meeting Award editie 2018


Pieter Aalbers, Muntgebouw Utrecht: “Het legt je bedrijf tegen een serieuze en professionele meetlat”

“Opvallend bij de Nationale Meeting Award was de professionele en objectieve jurering vanuit verschillende gezichtspunten. Dit geeft je als ondernemer veel inzicht in je eigen bedrijfsvoering en waar je je nog verder in kunt verbeteren en/of onderscheiden. Aan de hand van de juryrapporten is het ons nog duidelijker geworden waar onze kansen liggen. Die gaan we volop ontwikkelen en bovenal financieren. Maar het proces is voor ons ook een bevestiging geweest dat we de goede weg zijn ingeslagen wat betreft waarde toevoegen, blijven verrassen en inspireren.”

Hoewel Muntgebouw Utrecht de Award uiteindelijk niet won, heeft Aalbers zeker geen spijt van hun deelname. “Omdat we al een goede reviewscore hadden en vervolgens ook nog eens een finaleplaats wisten te bemachtigen, hoeft een opdrachtgever zeker niet te twijfelen aan de kwaliteit die wij leveren. Maar het heeft vooral trots en zelfvertrouwen gebracht. Dat neem je mee in in de verkoopgesprekken. Het kan wellicht dat laatste zetje zijn om de opdrachtgever te doen besluiten om voor onze locatie te kiezen. De honderden reacties uit de markt waren in ieder geval erg positief. Je staat met de finaleplaats toch weer heel even in de schijnwerpers en dat biedt de perfecte kans om te laten zien welke groei we hebben doorgemaakt in de afgelopen jaren.” 


Diana Bartels, Bilderberg Europa Hotel Scheveningen: “Bekroning op de inzet van ons team”

“Wij hebben de organisatie als prettig ervaren. Zowel de reviews van onze gasten als de onafhankelijke jury zorgen voor een eerlijk oordeel. Ook de combinatie van het kennisevenement en de uitreiking hebben wij als positief ervaren. De award zelf is voor ons een bekroning op de inzet van ons gehele team. Ook heeft het dankzij de gegenereerde publiciteit meer zichtbaarheid gecreëerd voor onze locatie binnen de branche.”

Bilderberg Europa Hotel ontving na het winnen van de award zeer positieve reacties van gasten en stakeholders. “Men vindt het een prijs die we ook echt verdienen! Bovendien is zo’n award natuurlijk een mooie USP voor onze salesafdeling. We merken dat het ‘enthousiasme’ van opdrachtgevers bij een offerte wordt vergroot wanneer we melden dat het Europa Hotel tot de beste meetinglocatie van 2018 behoort. Deelname aan deze onafhankelijke prijs is dan ook zeker een aanrader. Binnen onze hotelketen Bilderberg is het echt een punt van aandacht!” 
 

Deze winnaars gingen je voor

De Nationale Meeting Award is inmiddels drie keer uitgereikt. Voor de eerste editie hanteerde de organisatie drie categorieën en twee publieksprijzen. Voor de tweede editie werden drie categorieën beloond. Omdat de aangemelde locaties voor de derde editie qua capaciteit wat uit elkaar liepen,werden in 2018 de categorieën XL en XXL toegevoegd. Net als in 2018 zullen in 2019 winnaars in vijf verschillende categorieën worden geselecteerd.
 

Winnaars 2018

 • Categorie S: geWoonboot
 • Categorie M: Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol
 • Categorie L: Bilderberg Europa Hotel Scheveningen
 • Categorie XL: Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden
 • Categorie XXL: Postillion Hotel Utrecht-Bunnik

Winnaars 2017

 • Categorie S: geWoonboot
 • Categorie M: Conferentiecentrum Kaap Doorn
 • Categorie L: Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Winnaars 2016

 • Categorie S: deVLOER
 • Categorie M: Kontakt der Kontinenten
 • Categorie L: NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky
 • Publieksprijs Warme Deken: Gerard Oude Nijeweme van Bilderberg Hotel de Keizerskroon
 • Publieksprijs Meest Bijzondere Locatie: Art Centre Delft