geWoonboot, Kaap Doorn en Van der Valk Nijmegen-Lent winnaars Nationale Meeting Award 2017


Afgelopen maand vonden de locatiebezoeken plaats door de vakjury van de Nationale Meeting Award. Op 7 februari mochten Trees Overkamp (‎Cygnea) en Riemer Rijpkema (CLC-VECTA) aftrappen met een bezoek aan de drie finalisten in de categorie Large.
Vervolgens was het op 15 februari de beurt aan Jolande van den Berg (Management Assistant Bestuurssecretariaat bij Arrondissementsparket Openbaar Ministerie en Regioteamlid NVD Zuid-Holland) en Wouter Olland (Olland Marketing Solutions) in de categorie Medium.
En op 17 februari sloten Ingrid Rip (RREM) en Michiel Smilde (Eventerim) de locatiebezoeken af voor de categorie Medium.
Ton Soons heeft namens Vergaderhamers alle 9 finalisten bezocht en onderworpen aan een inspectie op basis van (een selectie van) de criteria van het Vergaderhamer-keurmerk.

Alle finalisten maakten grote indruk op de juryleden getuige de juryrapporten die zij hebben ingeleverd. Op basis van deze rapportages kunnen wij de uitslag van de Nationale Meeting Award 2017 bekend maken. De winnaars mogen een jaar lang de titel ‘Beste meeting- en eventlocatie van Nederland’ dragen.

De uitslag van de Nationale Meeting Award 2017:

Categorie Small

  1. geWoonboot - Amsterdam (1335 punten)
  2. deVLOER - Almere (1287 punten)
  3. Bartmanzboot - Loenen aan de Vecht (1250 punten)


De jury over geWoonboot:
“Over alles is nagedacht: het ver doorgevoerde zelfvoorzienende en maatschappelijk bewuste concept, ook de communicatie daarover, en de visie achter de vergaderlocatie zijn duidelijke pluspunten. De combinatie van comfort, gastvrijheid in alle details, mvo en het uitzicht op het IJ maken geWoonboot tot een bijzondere vergaderaccommodatie.”

Categorie Medium

  1. Kaap Doorn Conferentiecentrum - Doorn (1483 punten)
  2. Regardz WTC - Arnhem (1431 punten)
  3. Sir Isaac - Utrecht (1391 punten)


De jury over Kaap Doorn:
“Kaap Doorn legt heel erg de nadruk op service: richting diverse sferen in de zalen, richting perfecte AV-ondersteuning, richting bijzondere horeca wat bijdraagt aan de belevenis. Kaap Doorn springt er uit vanwege de warme uitstraling en sfeer in het pand. De ligging in het bos speelt daarbij een rol.”

Categorie Large

  1. Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent (1480 punten)
  2. Postillion Hotel Utrecht Bunnik (1411 punten)
  3. New Babylon Meeting Centre - Den Haag (1323 punten)


De jury over Van der Valk Nijmegen-Lent:
“Deze locatie is pas een half jaar open maar oogt sfeervol en professioneel. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel en deze wordt uitgedragen door eigen medewerkers die intern opgeleid worden. De directie en het salesteam hebben een heldere visie en een realistische benadering qua wensen en doelstellingen. Absoluut een uitstekende congreslocatie!”

Uitreiking
De winnaars ontvangen volgende week donderdag 9 maart hun award uit handen van Jan-Jaap in der Maur (Dagvoorzitter.nl). De uitreiking vindt plaats om 18:00 uur tijdens de brancheborrel op het hoofdpodium van de vakbeurs EvenementContact.
Daarbij zal een cheque worden overhandigd aan stichting Free a Girl, het goede doel van de NMA2017. Het bedrag op de cheque bestaat uit het inschrijfgeld van de deelnemende locaties.

Over de Nationale Meeting Award
De Nationale Meeting Award is een initiatief van MeetingReview, EvenementContact, Vergaderhamers en Meeting Magazine. Deze algemene, onafhankelijke prijs is bestemd voor de beste meeting- en eventlocatie van Nederland.