In 2020 worden alweer voor de vijfde keer de Nationale Meeting Awards uitgereikt binnen vijf verschillende categorieën.
 
Omdat de vier partijen achter deze prijs veel waarde hechten aan vernieuwing, constructieve verbeterpunten en 3.0-versies, is het beoordelingsproces dit jaar nog scherper geworden.

De Nationale Meeting Award wordt sinds 2016 uitgereikt aan de beste meeting- en eventlocaties in Nederland die uitblinken in kwaliteit, gastervaring en ondernemerschap en zich continu blijven verbeteren. De onafhankelijke award kent vijf categoriën, onderverdeeld in maximale capaciteit in theateropstelling van de grootste zaal (tot 25, tot 100, tot 250, tot 500 en vanaf 500 personen). Initiatiefnemers zijn Meeting Magazine, MeetingReview, Vergaderhamers en CLC-VECTA. Daarnaast is Mystery Review dit jaar preferred supplier van de award.NIEUW in 2020: Deelname locaties op basis van voordracht door experts en ervaring van opdrachtgevers
Meeting- en eventlocaties die mee willen dingen naar de Nationale Meeting Award, doorlopen drie rondes. Tijdens de eerste ronde worden per categorie twintig locaties geselecteerd. Tien locaties worden genomineerd op basis van voordracht door geselecteerde experts uit de branche (aangewezen door de organisatie). Elke expert mag per categorie maximaal vijf locaties aandragen. De rangschikking van de experts worden anoniem toegevoegd aan het scoremodel. De tien locaties met de meeste punten per categorie gaan door naar ronde 2.

De overige tien locaties worden geselecteerd op basis van gastervaring en ervaring van boekers. De professionele markt van meeting- en eventplanners, management assistenten, organisatoren en deelnemers bepalen jaarlijks deze tweede top 10 per categorie. Voor de rangschikking wordt gebruik gemaakt van het scoremodel van reviewplatform MeetingReview. 

Behoor jij tot bovenstaande doelgroep en heb je een geweldige ervaring met een of meerdere locaties die je de kans wilt geven om een Nationale Meeting Award te winnen? Beoordeel deze dan (anoniem) via MeetingReview. Elke beoordeling die je deelt, is onderdeel van je weging. Een beoordeling van een ervaren reviewer krijgt namelijk een hogere weging dan een beoordeling van een reviewer met één review.

Staat de locatie op 1 januari 2020 in de top tien van zijn categorie, dan is deze verzekerd van deelname aan ronde 2 van de Nationale Meeting Award.

Ronde 2: Kwaliteitsmeting website + mystery call en aanvraag van offerte van locaties uit de top 20 per categorie uit ronde 1
In de tweede ronde volgt een kwaliteitsmeting die bestaat uit twee onderdelen. Als eerste wordt via de onafhankelijke websites Similarweb en Google PageSpeed Insights de website van elke locatie beoordeeld. Belangrijke criteria zijn aantal bezoekers, mobielvriendelijkheid en snelheid. Vervolgens wordt er bij elke locatie telefonisch een offerte opgevraagd en beoordeeld door Mystery Review. 

Ronde 3: Locatiebezoek top 10 per categorie
De derde ronde staat in het teken van de jurybeoordeling. Elke categorie kent een eigen jury van drie vakprofessionals. Als eerste beoordeelt elk jurylid de website van de locatie en de door Mystery Review opgevraagde offertes. Vervolgens worden de tien locaties per categorie door de drie juryleden bezocht voor een interview én inspectie van de locatie. Deze bezoeken vinden plaats tussen 1 februari en 1 maart 2020. Op basis van het juryoordeel worden er opnieuw punten toegekend. De winnaar per categorie is de locatie die na drie rondes de hoogste totaalscore heeft. 

Uitreiking
Op 16 maart 2020 zullen tijdens een feestelijk kennisevent de nummers 1 tot en met 3 bekend worden gemaakt door de jury en per categorie de awards worden uitgereikt aan de vijf beste meeting- en eventlocaties van dit jaar.  

Updates
Wil je op de hoogte blijven? Houd de websites van Meeting Magazine en de Nationale Meeting Award in de gaten of volg het nieuws op LinkedInTwitter en Instagram.


Over de Nationale Meeting Award
De Nationale Meeting Award is een initiatief van Meeting Magazine, MeetingReview, Vergaderhamers en CLC-VECTA. Deze algemene, onafhankelijke prijs wordt sinds 2016 uitgereikt en is bestemd voor de beste meeting- en eventlocaties van Nederland die uitblinken in kwaliteit, gastervaring en ondernemerschap. Motivatie voor deze nieuwe award vanuit de founding partners was het feit dat er in Nederland nog geen algemene en onafhankelijke prijs bestond voor de beste meeting- en eventlocatie.