Moniek Spruit (links) en Linda Kroeze. Fotografie: Mirjam Broekhof


Moniek Spruit werd een dag voor de uitreiking door haar familie en vrienden herinnerd aan haar deelname aan de verkiezing. Samen met locatiemanager Linda Kroeze keek ze naar de online uitreiking. "Toen jurylid Joyce Snijders een algemene introductie over de winnaar gaf, waren we in ons hoofd vinkjes aan het zetten. Vlak voordat de winnaar bekend werd gemaakt, keken we elkaar aan. Het zal toch niet?"


VRIJ in Culemborg is gelegen op Landgoed Anckerwaerdt, dat vijftien jaar geleden nog een fruitbedrijf was. De boerderij, het hoofdgebouw van het landgoed, wordt exclusief verhuurd en biedt vier ruimtes met een totaalcapaciteit van 100 personen. Hospitality is voor Moniek het allerbelangrijkste. "Je wilt vooruit denken en net dat stapje voor zijn met als doel om je gasten in de watten te leggen." Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen speelt een belangrijke rol bij VRIJ. "Naast diverse duurzame aanpassingen zoals zonnepanelen en het gebruik van groenten uit onze biologische moestuin, stellen we paar keer per jaar de locatie gratis ter beschikking aan organisaties zonder winstoogmerk. De catering verzorgen we op het diner na zelf op basis van biologische- en streekproducten. Zoete en harte snacks komen van de lokale zorgboerderij."

Voordracht
Dit jaar konden locaties die meededen aan de Nationale Meeting Award voor het eerst worden voorgedragen door een groep van experts. VRIJ wist zich op die manier te kwalificeren voor ronde 2. "Ik had geen idee wie de mystery caller was. Pas tijdens toen de juryleden langskwamen, had ik het door. Het jurybezoek was vooral heel erg gezellig. De juryleden stelden kritische vragen, maar waren ook enthousiast en verrast dat we zowel de sales als de operations zelf doen. Vlak voor hun komst was het nog wel even flink aanpoten met poet-sen en opruimen, aangezien we die dag een bijeenkomst hadden die wat was uitgelopen. Gelukkig waren we op tijd klaar."

Boost
Ook bij VRIJ zitten ze ondanks de crisis niet stil. "In het bakhuisje verderop het terrein hebben we een vergaderruimte voor 10 personen gecreëerd met eigen terras en eigen parkeerplaats. Daarnaast hebben we onze locatie aangepast voor het hosten van webinars en hybride events en hebben we een 1,5-meter protocol ontwikkeld en uitgerold. Als ondernemer weet je dat je mindere jaren kunt hebben, en die tijd is dus nu. De Nationale Meeting Award maakt de tegenslag deels goed. Het is een extra boost en een bevestiging dat we goed bezig zijn."