Wim van Velzen en Marijke Holwerda zijn de drijvende krachten achter Klein Wittenoord in Renswoude. Zij bouwden deze locatie tien jaar geleden vanuit de wens om meer samen te gaan werken en uiting te geven aan hun liefde voor gastvrijheid. Daarnaast is Wim al 35 actief als financieel specialist bij een bank en heeft Marijke een eigen coachingspraktijk.De keuken vormt het hart van de locatie. Wim kookt er met seizoensgebonden en lokale producten. Ook worden trends zoals streetfood, vegetarisch en veganistisch nauwlettend in het oog gehouden. "Daarnaast hebben we een vergaderruimte, een eetkamer en diverse break-out ruimtes zoals de bibliotheek, de lounge en natuurlijk het landgoed buiten", vertelt Marijke. "Mensen kunnen hier in alle privacy en rust vergaderen, koken, genieten van een diner of een combinatie hiervan." Wim: "Vergaderingen verlopen soms intensief. Wat wij terugkrijgen van gasten is dat ze de rust die wij uitstralen dan zo prettig vinden. En ons gewillige en veilige oor. Juist door die veilige sfeer delen mensen veel. Dat levert bijzondere en open gesprekken op die de gasten ook bijblijven."

Deelname
Klein Wittenoord wist zich te kwalificeren dankzij hun reviewscore op MeetingReview. Voor ronde 2 kreeg Marijke de mystery caller van Mystery Review aan de lijn. "Het was grappig, hij was gehaast en wilde een offerte voor 2021. Door rustig vragen te stellen kwam er rust in ons gesprek. Ik kreeg zicht op alle wensen die ik heel gedetailleerd kon opnemen in onze aanbieding, wij spreken bewust niet van een offerte. Het jurybezoek beschouwden wij als een wederzijdse ontmoeting. Er stond een lunchpakketje voor ze klaar met streekproducten en verse, zelfgebakken madeleines en lemon meringue taartjes. We hebben hen laten ervaren hoe we gasten verrassen en verwennen."Feedback

Het winnen van de award geeft veel vertrouwen in de toekomst. "Zeker als je bedenkt dat Klein Wittenoord in mei tien jaar open is", zegt Wim. Wel kregen zij als feedback terug dat de inspanningen op het gebied van duur-zaamheid veel meer mogen worden uitgedragen, waaronder met een aparte vermelding op de website. Marijke: "Voor ons is dat zo'n vanzelfsprekendheid dat we daar niet aan hadden gedacht. Wat ik zelf heel mooi vind, is dat de jury aangaf dat we oprechte belangstelling voor de gasten hebben. Dat is precies dat wat wij tien jaar geleden voor ogen hadden met Klein Wittenoord."

Aan de slag
In afwachting van de maatregelen rond het coronavirus moeten Wim en Marijke de deuren van Klein Wittenoord helaas nog even gesloten houden. Wim: "Het raakt ons natuurlijk ook, maar het is tegelijkertijd een mooie tijd om te bezinnen. In de tussentijd gaan we met de feedback aan de slag en gaan we veel nieuwe recepten uitproberen."

NB: bij het te perse gaan van het magazine was Klein Wittenoord nog gesloten. Inmiddels is de locatie weer geopend en kunnen er bijeenkomsten worden geboekt.