Interview jurylid Marjolein van Rosmalen, eigenaar VKOZ events & communicatie


Onze juryleden zijn voor de derde ronde van de Nationale Meeting Award inmiddels druk bezig met het inplannen van de tien locatiebezoeken in maart 2020. Ook zullen zij voor ronde drie per categorie de websites van de tien finalisten beoordelen. Graag stellen we jullie voor aan Marjolein van Rosmalen, eigenaar VKOZ events & communicatie.


Marjolein heeft inmiddels ruim 25 jaar ervaring opgedaan op het gebied van eventorganisatie. Sinds 2010 doet ze dit met haar eigen bedrijf VKOZ events & communicatie. Na de eerste jaren ook sportieve en culturele evenementen te hebben verzorgd, legt Marjolein nu de focus op zakelijke bijeenkomsten. “Bedrijven en organisaties kunnen VKOZ inschakelen voor conceptontwikkeling, projectmanagement, marketing- en communicatietrajecten maar ook voor bijvoorbeeld praktische zaken zoals het regelen van de locatie, vervoer en de productie van evenementen. De meeste uitdaging haal ik uit evenementen met een duidelijke doelstelling. Er is niets leukers dan een concept bedenken waarbij fun, inhoud en interactie samenkomen. Een jubileum kun je vieren met een eenmalig feest, maar je haalt er veel meer uit als je er een jaartraject van maakt en het ook opneemt in je marketing- en communicatiestrategie.”

Marjolein van Rosmalen zit samen met Tineke Hoogland in de vakjury voor de categorie Extra Large. “De Nationale Meeting Award is in de vijf jaar dat deze award bestaat enorm gegroeid. En het is ontzettend leuk om daar deel van uit te maken. Ik ga ervan uit dat de finalisten hun zaakjes op orde hebben, al zullen er zeker verschillen te zien zijn. Onderdeel van ons takenpakket als jurylid is het beoordelen van de website. Zelf vind ik het heel belangrijk dat de praktische informatie – een duidelijk overzicht van alle zalen en bijbehorende opstelling en capaciteit – makkelijk te vinden is. Dat is zeker niet bij alle locatiewebsites in Nederland het geval. Daarnaast hecht ik veel waarde aan een goede bewegwijzering en flexibel in te delen ruimtes. Met name bij grote bijeenkomsten is het belangrijk dat je er meer kunt doen dan in een plenaire opstelling in een grote zaal zitten. Ook moet er een beetje liefde in de locatie zijn gestoken. Het hoeft niet nieuw te zijn, maar onderhoud en oog voor detail is wel heel belangrijk.”