Interview Sonja Schaefers, eigenaar XR Events


Onze juryleden zijn voor de derde ronde van de Nationale Meeting Award inmiddels druk bezig met het inplannen van de tien locatiebezoeken voor februari en maart 2020. Ook zullen zij voor ronde twee per categorie de mystery calls van twintig locaties beoordelen, afkomstig van Mystery Review. Graag stellen we jullie voor aan Sonja Schaefers van XR Events.


Duurzaamheid vormt voor Sonja de rode draad bij al haar events, zowel op praktisch als op strategisch niveau. “ Ik houd bij het organiseren van evenementen continu het verduurzamen ervan in gedachten en handel ik ernaar, binnen de mogelijkheden die er zijn. Daarnaast geef ik advies aan opdrachtgevers en locaties die hun bedrijfsactiviteiten willen verduurzamen. Ik merk dat bedrijven steeds vaker duurzamer willen ondernemen en dit op strategisch niveau door willen voeren. Maar de implementatie blijkt in de praktijk toch wat lastiger. Er valt bij de events in de B2B-sector nog heel wat winst te behalen. Denk aan mobiliteit, het gebruik van duurzame energie, vegetarische catering. Er is zoveel mogelijk.”

Sonja zit samen met Shirley Breuren en Niels Oostenrijk in de jury voor de categorie Extra Extra Large. “Ik volg de uitreiking van de Nationale Meeting Award al jaren. Ik vind het leuk om vakgenoten aan het werk te zien en te kijken waar zij op letten. Ook ben ik erg benieuwd naar de locaties. Als eventmanager kun je er maar een aantal per jaar zelf bezoeken. Uiteraard ga ik kijken op welk niveau een locatie zich bezighoudt met duurzaamheid en hoe dit wordt uitgevoerd. Mijn ervaring is dat locaties die het wat betreft duurzaamheid goed voor elkaar hebben, vaak te bescheiden zijn. Je mag best aangeven wat je USP’s zijn en laten zien waar je goed in bent!”