Interview Joyce Snijders, jurylid Nationale Meeting Award: "Ik zou het volgend jaar zo weer doen"


Joyce Snijders organiseert vanuit haar functie als management-assistent diverse grote en kleine evenementen per jaar. Daarnaast hield zij zich de eerste drie maanden van 2020 intensief bezig met de Nationale Meeting Award als jurylid voor de categorie Medium.


Dit jaar was Joyce voor de tweede keer jurylid. "Voor mijn deelname als jurylid voor de categorie Small in 2019 werd ik via via benaderd. Het leek me ontzettend leuk om te doen, zeker omdat mijn agenda het qua ruimte toeliet. Daarnaast vind ik het bijzonder interessant om op de hoogte te blijven van het actuele locatie-aanbod. Ook dit jaar heb ik tijdens het jureren met Zulayka Martis en Anuschka Fung-Loy een voorproefje gekregen van locaties die ik nog niet kende. Het enthousiasme van de ondernemers over hun product is ontzettend mooi om te zien, net als hun inventiviteit en creativiteit." 

Locatiebezoeken

In 2020 waren de activiteiten voor de juryleden in ronde drie wat uitgebreider dan het jaar ervoor. "Met name de rapportages brachten veel werk met zich mee. Alles wat je daar in zet, komt uiteindelijk bij de locaties terecht. Je moet dus zorgen dat je bevindingen kloppen en goed worden verwoord. Het bezoeken van de tien locaties blijft ontzettend leuk om te doen. Je merkt dan dat passie en gedrevenheid absoluut niet leefdtijdsgebonden zijn. De ene locatie pakte het eerste contactmoment en de ontvangst wat professioneler dan de ander, maar dat doet uiteindelijk niet af aan de service en creativiteit. Het gaat om de kleine details, de manier waarop je wordt ontvangen en of dat authentiek is." 

Joyce geeft een voorbeeld: "Mijn mede-jurylid Zulayka was op een van de dagen van de locatiebezoeken jarig. Ze had vier locaties terloops een hint gegeven tijdens het maken van de afspraak voor het jurybezoek. De eerste locatie van die dag had er prachtig op ingespeeld met een met slingers versierde stoel. Bij een andere locatie kwam het team tijdens het bezoek met een kleine verrassing in de vorm van een taartje en werd er een liedje gezongen. Uiteraard heeft het inspelen op de verjaardag geen impact gehad op de uiteindelijke top drie, maar het laat wel zien hoe je het als locatie aanpakt. Uiteindelijk lagen de scores van de finalisten heel dicht bij elkaar. Dan zie je goed dat je op alle onderdelen hoog moet scoren om te winnen. Bijdragen als jurylid vind ik echt een aanrader, ik zou het volgend jaar zo weer doen."