Meeting expert Marianne Dijkshoorn -  Welkom Toegankelijk & Evenementen over haar favoriete locaties voor de Nationale Meeting Award 2020Diverse meeting- en eventmanagers hebben voor de eerste ronde van de Nationale Meeting Award hun 25 favoriete locaties met ons gedeeld. Graag stellen we jullie voor aan Marianne Dijkshoorn van Welkom Toegankelijk & Evenementen.

Marianne Dijkshoorn maakt zich met haar bedrijf al jaren hard voor een betere toegankelijkheid van locaties voor mensen met een handicap. Sinds haar boek ‘Maak je event toegankelijk voor iedereen’ is verschenen, geeft ze veel lezingen over de toegankelijkheid van festivals en evenementenlocaties. Ook geeft ze locaties advies en heeft ze een eigen certificaat ontwikkeld. “Veel locaties geven aan dat zij hun toegankelijkheid op orde te hebben, alleen in de praktijk blijkt dit toch vaak tegen te vallen. Je hebt niets aan een aangepast toilet als je geen ruimte hebt om je rolstoel te manoeuvreren en er geen beugels zijn aangebracht. Een drempelvrije begane grond is fijn, maar als je plenaire zaal op de eerste verdieping ligt en deze enkel met trappen te bereiken is, is dat minder handig.” Ook kan de gastvrijheid vaak beter. “Dat begint bij goede communicatie via de website; wat en hoe heb je geregeld. Wanneer je iemand met een beperking ziet binnenkomen, kun je er het beste gewoon even op aflopen en hulp aanbieden voor bijvoorbeeld bij het dragen van koffie of thee. Let er wel op hoe je dat doet. Want als je juist de nadruk gaat leggen op iemands handicap dan doet dat enorm afbreuk aan de eigenwaarde en de beleving van deze doelgroep.”

Marianne vindt de Nationale Meeting Award een mooi initiatief. “Locaties mogen trots zijn op de prijzen die ze winnen. Awards helpen om het kaf van het koren te scheiden, ook wat betreft toegankelijkheid. Bij iedere event is wel iemand met een beperking aanwezig, het is belangrijk om een goed toegankelijke locatie te kiezen.”