Ronde 2 van de Nationale Meeting Award van start met 87 deelnemers!
 Op 16 maart 2020 krijgen vijf locaties de Nationale Meeting Award voor de beste meeting- en eventlocatie uitgereikt in Novotel Amsterdam Schiphol Airport. Voor het zover is, moeten de 87 genomineerde locaties echter nog twee rondes doorlopen.

De vijfde editie van de Nationale Meeting Award kent in totaal drie rondes. Nieuw dit jaar was dat locaties in ronde 1 geselecteerd zijn op basis van voordracht door geselecteerde experts uit de branche en op basis van gastervaring en de ervaringen van boekers.

Een recordaantal van 1308 locaties is op deze manier voorgedragen voor deelname aan de Nationale Meeting Award in ronde 1 die 1 januari 2020 ten einde liep.

Genomineerd
Afgelopen week zijn de honderd locaties die het vaakst zijn voorgedragen en daarmee de meeste punten hebben gescoord geinformeerd. Hiervan zijn er in totaal 87 doorgestroomt naar ronde 2. De volledige lijst met genomineerden vind je hier

Mystery call
In ronde 2 ontvangen deze 87 locaties een mystery call van Mystery Review. Dit bedrijf is specialist op het gebied van gastervaringen en onderzoekt diverse dienstverlenende bedrijven door middel van mystery guests. 

Mystery Review zal telefonisch een offerte opvragen en deze beoordelen op kwaliteit en snelheid. In combinatie met de beoordeling van de locaties met behulp van de onafhankelijke websites Similarweb en Google PageSpeed Insights krijgen deze locaties punten. 

Na 10 februari gaan per categorie de tien locaties met de hoogste score door naar de derde ronde.

Jurybeoordeling
De derde ronde staat in het teken van de jurybeoordeling. Elke categorie kent een eigen jury van drie vakprofessionals. Als eerste beoordeelt elk jurylid de website van de locatie. Vervolgens worden de tien locaties per categorie door de drie juryleden bezocht voor een interview én inspectie van de locatie.

Deze in totaal vijftig bezoeken vinden plaats tussen 10 februari en 11 maart 2020. Op basis van het juryoordeel worden er opnieuw punten toegekend. Alle punten per ronde worden omgezet in percentages. De winnaar per categorie is de locatie die na drie rondes het hoogste totaalpercentage heeft

Uitreiking
De winnaars van de Nationale Meeting Award worden op 16 maart bekendgemaakt bij Novotel Amsterdam Schiphol Airport. De uitreiking zelf gaat onderdeel uitmaken van een kennisevent waarbij het thema duurzaam ondernemerschap centraal staat. Save the date: 16 maart 2020 
Benieuwd welke locaties kans maken op de Nationale Meeting Awards? Houd dan de website in de gaten. Ook vind je er interviews met de juryleden en meetingexperts. Tevens worden er regelmatig updates op LinkedIn, Twitter en Instagram geplaatst. En vergeet niet om 16 maart in je agenda te zetten!