Finalisten Nationale Meeting Award bekend


De Nationale Meeting Award, een initiatief van MeetingReview, EvenementContact, Vergaderhamers en Meeting Magazine, is een algemene, onafhankelijke prijs die bestemd is voor de beste meeting- en eventlocatie van Nederland en wordt donderdag 9 maart uitgereikt tijdens EvenementContact in Ahoy, Rotterdam.

De Nationale Meeting Award voor beste Meeting- en Eventlocatie kent drie categorien, te weten:
 • Categorie Small - voor locaties met een capaciteit tot 25 personen
 • Categorie Medium - voor locaties met een capaciteit van 25 tot 250 personen
 • Categorie Large - voor locaties met een capaciteit van 250 en meer

De eerste ronde bestond uit het verzamelen van ten minste 10 nieuwe reviews van klanten in 2016 door deelnemende locaties op MeetingReview.com. De locaties die de eis voor nominatie wisten te behalen gingen door naar ronde 2, de online voting. Via een persoonlijke uitnodiging konden branchegenoeten, te weten de leden van SecretaresseNet, lezers van Meeting Magazine en bezoekers van EvenementContact, de hele maand januari hun stem uit brengen op hun favoriete locatie. Na grondige analyse van, en diepgaand beraad over het verloop van de online stemronde heeft de organisatie moeten besluiten deze niet mee te laten wegen in de verkiezing.

De finalisten voor de Nationale Meeting Award 2017 op basis van de eerste ronde zijn:

Categorie Small
 • geWoonboot - Amsterdam
 • Bartmanzboot - Loenen aan de Vecht
 • deVLOER - Almere
Categorie Medium
 • Kaap Doorn Conferentiecentrum - Doorn
 • Regardz WTC - Arnhem
 • Sir Isaac - Utrecht
Categorie Large
 • New Babylon Meeting Centre - Den Haag
 • Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent
 • Postillion Hotel Utrecht Bunnik

Finaleronde: locatiebezoeken door de vakjury
Alle negen finalisten zullen deze maand bezocht worden door de vakjury. De locatiebezoeken vinden plaats op 7 februari (categorie Large), 15 februari (categorie Small) en 17 februari (categorie Medium)

De vakjury van deze editie van de Nationale Meeting Award bestaat uit Jolande van den Berg (Management Assistant Bestuurssecretariaat bij Arrondissementsparket Openbaar Ministerie en Regioteamlid NVD Zuid-Holland) en Wouter Olland (Olland Marketing Solutions) voor de categorie Small, Ingrid Rip (RREM) en Michiel Smilde (Eventerim) voor de categorie Medium en Trees Overkamp (‎Cygnea) en Riemer Rijpkema (CLC-VECTA) voor de categorie Large. Het derde jurylid in iedere categorie is steeds Ton Soons die namens Vergaderhamers deelneemt aan het jurybezoek.

De score van het jurybezoek wordt opgeteld bij de punten die zijn behaald met de reviewscore in ronde 1. De totaalscores per categorie bepalen de winnaars van 2017.

Uitreiking
De uitreiking van de Nationale Meeting Awards vindt plaats tijdens de brancheborrel op het hoofdpodium van EvenementContact op donderdag 9 maart 2017.
Daarbij zal een cheque worden overhandigd aan stichting Free a Girl - het goede doel van de NMA2017 - welke door de deelnemende locaties als inschrijfgeld is opgebracht.