Dit zijn de beste meeting- en eventlocaties van Nederland!
 

Na het verzamelen van genoeg reviews, het invullen van de online survey, een uitgebreid jury-interview én een locatiebezoek, zijn de winnaars van de Nationale Meeting Award 2019 bekend!

Op maandag 11 maart mochten vijf locaties de award voor beste Meeting-  en Eventlocatie van Nederland in ontvangst nemen bij Postillion Hotel Amsterdam.

 


De winnaars van 2019: 

Categorie Small (capaciteit tot 25 personen)

 • Winnaar: De Amstel Tafel
 • Tweede plaats: De Fruitproeverij
 • Derde plaats: Bartmanzboot

Juryvoorzitter Zulayka Martis: “We hebben genoten van de jurybezoeken en waren onder de indruk van het ondernemerschap dat we bij deze drie locaties troffen. Uiteindelijk hebben we de Amstel Tafel als winnaar gekozen. Het is een grote en lichte vergaderruimte met mooi uitzicht op de Amstel die zeer geschikt is voor de high-end markt. De catering is goed verzorgd en de gastvrouwen zijn uiterst betrokken en professioneel.

Jacintha Ruppert, oprichter van Meetables waar De Amstel Tafel onderdeel van is, is zeer ondernemend en heeft een vernieuwende blik op de branche.”

 

Categorie Medium (capaciteit tot 100 personen)

 • Winnaar: Stayokay Soest
 • Tweede plaats: citizenM Rotterdam
 • Derde plaats: Humanity House

Juryvoorzitter Fleur Tresfon-Funke: “We hebben drie zeer verschillende locaties bezocht en overal werden we zeer gastvrij ontvangen. De winnaar Stayokay Soest is centraal gelegen in een groene omgeving. Vanuit het hele gebouw zie je die mooie omgeving terug en dat zorgt voor een bijzondere beleving. De locatie is laagdrempelig, verzorgd en sfeervol ingericht. De personeelsleden hebben heel veel hart voor de locatie, dit stralen ze uit in alles. De locatie is zeer flexibel wat betreft service en opstelling, kortom een terechte winnaar!”

 

Categorie Large (capaciteit tot 250 personen)

 • Winnaar: Mariënhof Amersfoort
 • Tweede plaats: Ernst Sillem Hoeve
 • Derde plaats: Bilderberg Europa Hotel

Juryvoorzitter Tamar Nijenhuis: “Alledrie de locaties hebben erg hun best gedaan en hebben veel te bieden. Maar bij Mariënhof begint de beleving op het moment dat je er binnenstapt. Zo hing de gang vol met ballonnen en kregen we een hapje geserveerd gebaseerd op ons karakter. Het contact is persoonlijk en er wordt heel goed met je meegedacht. De locatie zelf is zeer geschikt voor een congres of meeting en de historische uitstraling combineert bovendien prachtig met de moderne invloeden en accenten.”
 

Categorie Extra Large (capaciteit tot 500 personen)

 • Winnaar: Bilderberg Hotel Vaalsbroek
 • Tweede plaats: Van der Valk Hotel Sassenheim
 • Derde plaats: Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent

Juryvoorzitter Ron van Steenis: “We vonden het lastig om een winnaar te kiezen, maar uiteindelijk heeft het betrokken personeel van Bilderberg Hotel Vaalsbroek de doorslag gegeven. Iedereen die we hebben gesproken, is bevlogen en vertelt graag over zijn of haar werk. De locatie maakt de beloftes over zalen en uitstraling waar. Vergaderen in de buitenlucht is mogelijk met flip-overs en zitzakken in de tuin, net als diverse teambuilding activiteiten. De hotelkamers zijn ruim van opzet en van alle gemakken voorzien.”

 

Categorie Extra Extra Large (capaciteit vanaf 500 personen)

 • Winnaar: NH Amsterdam Schiphol Airport
 • Tweede plaats: TheaterHotel De Oranjerie
 • Derde plaats: Theater Buitensoos

Juryvoorzitter Angélique Vugts: “Bij de locaties die we hebben bezocht, kwam de passie voor het vak naar voren. Maar die passie was nog het meest aanwezig bij NH Amsterdam Schiphol Airport. The Greenhouse is een prachtige evenementenlocatie waar je je echt in Amsterdam waant. Ook over het cateringconcept is erg goed nagedacht. Daarnaast is deze locatie zeer innovatief wat betreft duurxaamheid, zalen en techniek.”

De volledige uitslag inclusief totaalscore van de Nationale Meeting Award editie 2019 vind je hier.

 

Kennisevent 
Voorafgaand aan de uitreiking vond een kennisevenement plaats. Na het openingswoord van CLC-VECTA directeur Riemer Rijpkema verwelkomde dagvoorzitter Gijs Weenink keynote spreker Justin Jansen op het podium. De hoogleraar Corporate Entrepreneurship aan de Erasmus Universiteit ging in op het belang van gezonde groei en strategisch management. Slechts enkele bedrijven zijn innovatief en bewegen mee met de ontwikkelingen in de maatschappij. “De meeste bedrijven waar het goed gaat, hebben geen oog voor eventuele bedreigingen. Die bedreigingen, bijvoorbeeld in de vorm van dispruptieve bedrijven, komen vaak uit andere sectoren. Zij hebben nieuwe verdienmodellen waar de meeste bedrijven niet goed of niet snel genoeg op kunnen reageren.”

Jansen noemt als voorbeeld Swapfiets, een fietsverhuurbedrijf opgericht door een aantal Delftse studenten. Dit bedrijf heeft een enorme groei doorgemaakt en heeft nu 1.500 medewerkers. “Dit idee komt dus niet uit de branche zelf, bijvoorbeeld vanuit de fietsfabrikanten. Overigens is het bedrijf inmiddels al overgenomen door Pon.

Die schaalbaarheid is een andere tendens in de huidige economie. Bedrijven worden steeds vaker overgenomen waardoor de gemiddelde leeftijd van een bedrijf is teruggelopen van 33 jaar naar gemiddeld 12 jaar (in 2017).” Volgens Jansen moeten bedrijven hun korte termijn focus verleggen naar de lange termijn en kijken naar groei en verandering. “Om dit te bereiken zul je je bedrijfsvoering fundamenteel moeten veranderen. Kijk naar nieuwe markten, waar je eigen competenties liggen en hoe je die in die nieuwe markt in kunt zetten.” Ook diversiteit in het management-team noemt Jansen als voorwaarde, “want dan bekijk je zaken uit meerdere perspectieven en kom je tot en effectievere besluitvorming.”

Na de plenaire sessie konden de bezoekers kiezen uit drie workshops. Stijn Oude Vrielink en Diederik Smit van School of Venues gaven een vliegende start over hoe je jouw opdrachtgevers beter bereikt en natuurlijk emotioneel raakt door middel van contentmarketing. Sergio Romijn van Braynnz deed uit de doeken hoe je met principes uit de neuromarketing het irrationele gedrag van consumenten (en dus ook bezoekers van events) positief kunt beïnvloeden. Juryleden Angélique Vugts en Jacqueline Groebbé hielden een Q&A sessie over de uitdagingen van congres- en eventmanagers.

Foto's en video's
Bekijk hier alle foto's en video's van de award uitreikingNominatie voor 2020
Wil jij ook een gooi doen naar de Nationale Meeting Award? Zorg dan dat je voor 31 december 2019 kwalificeert voor ronde 1. De minimumeis voor kwalificatie is ten minste 10 geregistreerde reviews in de laatste 4 jaar op MeetingReview.com. Deelname is gratis. Voor meer informatie over deelname klik hier

Voor in agenda: 9 maart 2020
Graag zien we jullie dan weer bij het kennisevent en de uitreiking van de Nationale Meeting Awards editie 2020.

Over de Nationale Meeting Award
De Nationale Meeting Award is een initiatief van Meeting Magazine, MeetingReview, Vergaderhamers en CLC-VECTA. Het is dé onafhankelijke award voor de beste meeting- en eventlocaties van Nederland die uitblinken in kwaliteit, gastervaring en ondernemerschap.

Voor de editie in 2019 konden locaties zichzelf nomineren door minimaal tien reviews via MeetingReview te verzamelen en een uitgebreide online survey in te vullen. Vervolgens werden de tien beste locaties per categorie geïnterviewd door de vakjury. De drie finalisten per categorie werden ten slotte vereerd met een bezoek van de vakjury. De locaties met de hoogte scores hebben de Nationale Meeting Award gewonnen.